KLIK, BUM, TRAS: Modrić prekiržen u Realu?

Od povratka iz Katara, gdje je nanizao sedam utakmica u manje od mjesec dana, Luka se muči s povratkom u formu. Užurbani ritam je ostavio traga na njegovom tijelu, ipak mu je 37 godina, a zbog toga Ancelotti ne želi žuriti.

  • Sport

  • 30. Jan. 2023  30. Jan. 2023

  • 0

Novi posrtaj madridskog Reala najviše je razveselio Barcelonu, koja se na polovini španske La Lige odvojila na pet bodova prednosti.

Madriđani nisu uspjeli svladati Real Sociedad na domaćem terenu, utakmica je završila bez pogodaka, ali i produbila dilemu Carla Ancelottija glede prvog sastava.

Otkako se hrvatski kapiten Luka Modrić vratio sa Svjetskog prvenstva, gdje je hrvatsku nogometnu reprezentaciju predvodio do bronzane medalje, većinu je utakmica počeo s klupe.

Kada je Modrić na maksimumu, onda nema ni najmanje dileme - Luka ima zajamčeno mjesto u prvom sastavu, ali sada je situacija ponešto drugačija.

Od povratka iz Katara, gdje je nanizao sedam utakmica u manje od mjesec dana, Luka se muči s povratkom u formu. Užurbani ritam je ostavio traga na njegovom tijelu, ipak mu je 37 godina, a zbog toga Ancelotti ne želi žuriti.

Zna koliko mu je Modrić vrijedan, ne želi ga izgubiti na duže vrijeme, ali zato mora imati spremnu zamjenu, a čini se da ju je pronašao u Daniju Ceballosu.

Malo je ko očekivao da će ovako procvjetati igrač, kojem ugovor istječe na kraju aktualne sezone. Ponovno je krenuo od prve minute i odigrao sjajnu partiju, čime je doveo u pitanje Modrićevu, ali i Kroosovu nedodirljivost u prvih jedanaest.

Iluzorno je očekivati da će sva tri zaigrati u prvom sastavu, posebno kada se vrati Touchameni, ali talijanskog trenera svakako veseli više opcija u središnjem redu, piše Marca. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...