PLANIRA PREPJEŠAČITI 6.600 KILOMETARA: Granična policija Srbije Envera Beganovića, koji ide u Meku, opremila hranom i pićem (VIDEO)

Enver Beganović planira proći kroz 12 država.

  • Društvo

  • 30. Jan. 2023  30. Jan. 2023

  • 1

Enver Beganović (52) planira prepješačiti 6.600 kilometara kako bi iz austrijskog Welsa, gdje živi, stigao u Mekku i obavio hadž.

Nakon pređenih preko 1.600 kilometara puta, Enver je u petak stigao u Novi Pazar, gdje su ga srdačno dočekali mnogi građani i gradonačelnik Nihat Biševac.

Danas je Enver Beganović nastavio put, te je na izlazu iz Srbije, granična policija ove države, opremila Envera hranom i pićem.

Enver Beganović planira proći kroz 12 država. Krenuo je 18. novembra 2022 iz Austrije, preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, sada je u Srbiji pa ide kroz Kosovo u Makedoniju pa Bugarsku, Tursku, Irak i tako sve do Mekke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...