TOTALNO RAZOTKRIVANJE: Christian Schmidt u društvu presuđenih ratnih zločinaca –„Glumio je bijes kao taktiku odugovlačenja, nije upoznat s osnovnim procesima…“

U jednoiposatnom saslušanju, Schmidt je odgovarao na pitanja britanskih parlamentaraca - uglavnom nedorečeno i neprecizno. 

  • Politika

  • 31. Jan. 2023  31. Jan. 2023

  • 12

Ne stišavaju se reakcije na nastup visokog predstavnika Christiana Schmidta pred Komitetom za vanjske poslove Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva.

Svoj sud o reakcijama na Schmidtov govor dao je i politolog Jasmin Mujanović s američkog Sveučilišta York.

-Bosanski mediji divljaju o Schmidtovom nastupu pred Komitetom za vanjske poslove Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva. Razumljivo je i to, budući da je čovjek odbio jasno odgovoriti ni na jedno pitanje, glumio je bijes kao taktiku odugovlačenja i činilo se da nije upoznat s osnovnim procesima u bosanskohercegovačkom političkom sistemu, poručio je Mujanović.

Inače, navjeću buru u medijima podigao je zahtjev Schmidtu sa se odrekne ordena Republike Hrvatske.

Nosioci “Reda Ante Starčevića” Republike Hrvatske su:

1. Jadranko Prlić ,ratni zločinac, pravosnažno osuđen pred UN-ovim sudom u Haagu na 25 godina zatvora zbog zločina u BiH.

2. Dario Kordić , ratni zločinac, pravosnažno osuđen na 25 godina zbog zločina u BiH.

3. Christian Schmidt , visoki predstavnik u BiH.

Podsjetimo, jučer je pred Komitetom za vanjske poslove Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva održano saslušanje visokog predstavnika Christiana Schmidta . U jednoiposatnom saslušanju Schmidt je odgovarao na pitanja britanskih parlamentaraca - uglavnom nedorečeno i neprecizno. 

O vezama Christiana Schmidta i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...