MARINKA TEPIĆ OTKRIVA: Vučićeva „kosovska politika“ doživjela krah, da je taj dokument dobar za Srbiju, Vučić bi se već pohvalio citatima...

„Mi želimo da se bavimo budućnošću“, kazala je Tepić.

  • Regija

  • 02. Feb. 2023  

  • 0

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je ocijenila da je važno da se na predstojećoj sjednici skupštine Srbije o Kosovu „podvuče crta“ da je politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića po tom pitanju „doživjela krah“.

Ona je za Insajder kazala i da će poslanici SSP-a glasati protiv usvajanja izvještaja o pregovaračkom procesu s Kosovom, isto kao i prethodni put kad je Vučić u parlamentu pričao o tome.

„Pokazalo se da niko nije dorastao tome da sam donosi ovakve odluke pa sada kada smo došli u ovakvu situaciju da se sam predsjednik republike suočava s tom činjenicom – počelo je da se apeluje na neko nacionalno jedinstvo“, kazala je Tepić.

Navela je da misli da će današnja sjednica „ličiti“ na sjednicu o Kosovu iz augusta prošle godine, koja je, kako je rekla, bila puna agresije i konflikata.

„Služit će, pretpostavljam, za međusobne napade, optužbe i preslišavanja ko je šta radio u prošlosti“, rekla je ona.

Kazala je da SSP i njhov poslanički klub žele da apeluje da se sve kolege suzdrže od etiketiranja, ličnih uvreda i prozivki „ko je izdajnik a ko prodavač tuđe krvi“.

„Mi želimo da se bavimo budućnošću“, kazala je Tepić.

Rekla da će poslanička grupa „Ujedinjeni“, kojoj pripada i SSP, glasati protiv izvještaja o Kosovu – isto kao i u augustu prošle godine.

„Tako smo glasali i prije šest mjeseci. Mi ništa nismo saznali o pregovaračkom procesu i dijalogu Beograda i Prištine“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, SSP deset godina „pojma nema“ šta Vučić pregovara.

Ona je, govoreći o „Francusko-njemačkom planu“ za Kosovo i Srbiju, rekla da će tražiti od predsjednika parlamenta da uputi zahtjev međunarodnim činiocima da ga objave.

„To je jedan od načina da saznamo da li Evropljani insistiraju na tome da on bude tajan ili to je samo izgovor za Vučića jer se on suočava sa krahom svoje politike“, kazala je Tepić.

Tepić je ocijenila da je „Francusko-njemački plan“ loš za Srbiju.

„Taj dokument se krije – jer da je taj dokument dobar za Srbiju, Vučić bi se već pohvalio citatima iz tog dokumenta ili bismo čitali njegove dijelove u našim režimskim tabloidima“, rekla je Tepić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...