ČAMPARA BURNO REAGOVAO, TEK SADA VIDI S KIM SU SASTAVILI VLADU; DODIKU JE OŠTRO PORUČIO: "Nećemo dozvoliti..."

"Na negiranje genocida i zločina nećemo šutjeti. Nećemo zbog svih žrtava palih u borbi za nezavisnu, demokratsku i suverenu Bosnu i Hercegovinu", poručio je Čampara

  • Vijesti

  • 05. Feb. 2023  05. Feb. 2023

  • 13

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara (Narod i pravda) odreagovao je na današnje sramne izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika.

"Milorad Dodik nalazi se na funkciji predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS i nažalost svojim gnusnim i civilizacijski neprihvatljivim izjavama direktno narušava mir i suživot među građanima Bosne i Hercegovine.

Sudski utvrđene činjenice, za razliku od izjava Milorada Dodika, najbolje govore o karakteru jednog od najstrašnijih zločina takozvane 'Vojske Republike Srpske'", masakru na Markalama.

Na negiranje genocida i zločina nećemo šutjeti.

Nećemo zbog svih žrtava palih u borbi za nezavisnu, demokratsku i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Nećemo zbog njihovih porodica i nećemo zbog budućih generacija.

Podsjetimo Dodik je između ostalog napisao na Twitteru da su za Markale lažno optuživani Srbi, te da se to koristilo kao povod za NATO bombardovanje Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...