SLIKE SMRTI, PAKLA I BEZNAĐA: Strahuje se da bi broj mrtvih mogao biti oko 10.000! Uništeni cijeli gradovi, snimke su strašne (FOTO + VIDEO)

Palestinski timovi civilne zaštite i medicinske ekipe bit će poslani u Tursku i Siriju kako bi pomogli u operacijama spašavanja.

  • Vijesti

  • 06. Feb. 2023  06. Feb. 2023

  • 0

Potres magnitude 7.8 stepeni po Rihteru pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 sati po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru.

Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi preko 2.700, a hiljade su povrijeđene. U toku je velika akcija spašavanja. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je potres većinu ljudi zatekao na spavanju.

Palestinski medicinari i timovi civilne zaštite dolaze u pomoć Turskoj i Siriji

Palestinski timovi civilne zaštite i medicinske ekipe bit će poslani u Tursku i Siriju kako bi pomogli u operacijama spašavanja nakon smrtonosnog potresa koji je potresao regiju, izjavio je premijer Palestinske samouprave Muhammad Shtayyeh.

"Osigurani su potrebni preduvjeti za dolazak spasilačkih timova", rekao je Shtayyeh.

Više od 60 naknadnih potresa

Nakon što su Tursku i Siriju pogodio potres magnitude 7.8, američki su seizmolozi zabilježiliu više od 60 naknadnih potresa od kojih je najjači bio magnitude 7.5 po Richteru.

Uskoro razgovor Bidena i Erdogana

Uskoro će razgovarati Erdogan i Biden, objavila je Bijela kuća.

"Očekujemo da će predsjednik Biden i predsjednik Erdogan imati priliku razgovarati vrlo brzo i sigurno ćemo imati očitavanje kada do tog razgovora dođe", rekla je novinarima glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre, prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...