SAUDIJSKI NOGOMET U VELIKOM USPONU: Senzacija u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, Al Hilal eliminisao Flamengo (VIDEO)

U drugom polufinalu u Rabatu snage će odmjeriti španski Real Madrid i egipatski Al Ahli, taj meč je na programu u srijedu od 20 sati.

  • Sport

  • 07. Feb. 2023  07. Feb. 2023

  • 0

Veliko iznenađenje u prvom polufinalnom meču Svjetskog klupskog prvenstva, Al Hilal iz Saudijske Arabije eliminisao je brazilski Flamengo, poslije pobjede u Tangeru, gradu na krajnjem sjeveru Maroka – 3:1.

Salem Al-Dawsari se proslavio na Mundijalu u Kataru, kad je Saudijska Arabija načinila senzaciju, savladavši kasnijeg prvaka svijeta Argentinu upravo golom 31-godišnjeg Saudijca.

Sada je Al-Dawsari srušio i brazilski Flamengo, sa dva pogotka, doduše oba iz jedanaesteraca. Još u četvrtom minutu Al-Dawsari je doveo u vodstvo Al Hilal, prenosi N1.

Činilo se da će stvari doći na svoje kad je u 20. minutu Pedro izjednačio poslije odličnog dodavanja Meteuzinha. Ipak, završnica prvog poluvremena imala je najgori mogući epilog po slavni Flamengo.

U osmom minutu nadoknade Gerson je skrivio jedanaesterac, dobio je drugi žuti karton, a Al-Dawsari je još jednom bio precizan, za drugo vodstvo svog tima.

Sa igračem više, Al Hilal je uspješno priveo meč kraju, a vrata velikog finala otvorili su poslije gola Argentinca Vietta u 70. minutu, na dodavanje Al-Dawsarija. U prvom minutu nadoknade nadu Brazilcima da mogu do produžetaka vratio je Pedro, ali Flamengo nije imao snage za izjednačenje.

U drugom polufinalu u Rabatu snage će odmjeriti španski Real Madrid i egipatski Al Ahli, taj meč je na programu u srijedu od 20 sati.

Mečevi za treće mjesto, odnosno veliko finale, biće odigrani 11. februara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...