ČAVALIĆ I EMRIĆ NAKON SASTANKA U SDP-u: "Nije bilo riječi o broju potpisa, ovaj tim je operisan od političkih pitanja"

Danas je održan redovan sastanak radne grupe koja se tiče izrade programa mjera za federalni nivo u sklopu "Osmorke", a koje bi se naknadno usaglasile sa HDZ-om.

  • Politika

  • 09. Feb. 2023  

  • 1

Danas je u centrali SDP-a u Sarajevu održan sastanak radne grupe za izradu programa mjera izvršne i zakonodavne vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine za mandatni period 2023-2026. godine.

Danas je održan redovan sastanak radne grupe koja se tiče izrade programa mjera za federalni nivo u sklopu "Osmorke", a koje bi se naknadno usaglasile sa HDZ-om.

- Danas smo se bavili tehničkim pitanjima programa - oko pedesetak stranica teksta u vezi sa svim aktivnostima, što smo danas brusili. Ponavljam da je ovo tehnički tim, apsolutno operisan od političkih pitanja. Bavili smo se ekonomijom, energetikom, poljoprivredom... - istakao je Admir Čavalić (SBiH).

Nastavak sastanka o tehničkim pitanjima očekuje se naredne sedmice.

Tvrdi da danas nije bilo riječi o broju potpisa, odnosno ruku koje eventualno imaju u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Oni su se, podsjetimo, prema riječima lidera SDP-a Nermina Nikšića trebali prikupiti danas.

Prema Čavaliću, većina u FBiH je već potvrđena i to kroz 50 usvojenih amandmana na budžet.

Kratko se obratio Jasmin Emrić (NES BiH) potvrdivši da danas nije bilo drugog razgovora osim onog o mjerama, pa ni o podjeli resora, no da grupacija NES i SBiH jeste zainteresovana za sektor energetike, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...