"DIJELIMO BOL I TUGU...": Albin Kurti se upisao u Knjigu žalosti u Ambasadi Turske u Prištini

"36 pripadnika Kosovskih bezbjednosnih snaga i jedinica K-9, sa tri psa, spasili su juče dvogodišnju djevojčicu i njenu majku, a akcija spasavanja se nastavlja“, naglasio je Kurti.

  • Regija

  • 09. Feb. 2023  09. Feb. 2023

  • 0

Premijer Kosova Albin Kurti posjetio je Ambasadu Turske u Prištini, gdje je izrazio saučešće zvaničnicima ambasade povodom hiljada žrtava razornog zemljotresa i upisao se u Knjigu žalosti.

Nakon što se upisao u Knjigu žalosti, Kurti je izjavio za Anadoliju da "dijelimo bol i tugu sa prijateljskim turskim narodom i takođe izražavamo saučešće porodicama žrtava čiji se broj ovih dana povećava iz sata u sat".

"Istovremeno, izražavamo solidarnost i podršku kapacitetima koje imamo da pronađemo što više živih pod ruševinama, za koje se takođe molimo da ih bude što više živih. 36 pripadnika Kosovskih bezbjednosnih snaga i jedinica K-9, sa tri psa, spasili su juče dvogodišnju djevojčicu i njenu majku, a akcija spasavanja se nastavlja“, naglasio je Kurti.

Kosovski premijer je čestitao i zahvalio pripadnicima Kosovskih bezbjednosnih snaga i svim ostalim turskim I inostranim spasiocima, koji rade u veoma opasnim uslovima kako bi spasli živote ljudi, dok je povrijeđenima u zemljotresu poželio brz oporavak, javlja Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...