OTKAZAO MOTOR NA PUTINOVOM AVIONU: Ruski lider se posvađao sa ministrom saobraćaja, pilot mu žestoko odbrusio

Putin je govorio i o situaciji sa svojim predsjedničkim helikopterom.

  • Svijet

  • 09. Feb. 2023  09. Feb. 2023

  • 1

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ispričao je na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije kako je jednom prilikom ptica "ugasila" motor njegovog predsjedničkog aviona.

"Sjećam se kada se desilo, bilo smo u avionu sa dva motora. Ptica je upala u motor i on se ugasio. Pitam pilota: 'Šta ćemo?'. On mi kaže 'Snaći ćemo se, izdržaće', na šta sam mu ja rekao: 'Možda je bolje da se vratimo i sletimo'. Na kraju smo sletjeli, uvijek je najvažnije da se stvari rade bezbjedno", rekao je Putin.

Putin je govorio i o situaciji sa svojim predsjedničkim helikopterom.

"Stvarno nam je bilo važno da stignemo gdje smo krenuli. Već sam bio predsjednik, a pilot je rekao: 'Ja sam komandant letjelice, i ja donosim odluku. Neću letjeti', i okrenuo se i izašao iz helikoptera. To je izuzetno važna stvar. Ne samo vaš život, već i životi desetina ljudi su u vašim rukama", rekao je Putin.

Putin je rekao i da se žestoko posvađao sa ministrom saobraćaja Vitalijem Saveljevim, od kog je tražio da "kupuje više domaće opreme", i precizirao je da je Saveljev uspio da spasi avio-industriju.

On je dodao i da će Rusija nastaviti da podržava sopstvenu avio-industriju, i da će sa domaćim letjelicama izaći na međunarodna tržišta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...