VURUŠIĆ O RIVALSTVIMA U KREMLJU: “Šef Wagnera Prigožin i čečenski predsjednik Kadirov imaju velike političke ambicije"

Novi ruski napad u okviru strategije vraćanja Ukrajine u kameno doba komentirao je novinar Jutarnjeg lista Vlado Vurušić.

  • Evropa

  • 10. Feb. 2023  10. Feb. 2023

  • 1

“Putinu treba neki rezultat uoči godišnjice agresije, najavio je obraćanje u Državnoj Dumi koje je prošle godine preskočio, ali i veliki miting svojih podržavatelja. Pitanje je međutim što je njegova vojska u stanju napraviti.”

Vurušić upozorava i na rivalstva u Kremlju:

“I šef Wagnera Prigožin i čečenski predsjednik Kadirov imaju velike političke ambicije, vidjeli smo rivalstvo Wagnera i regularne vojske oko zasluga za osvajanje Soledara. Kadirov mijenja Ustav Čečenije, ali tu je i šutljiva većina moćnika koji ne podržavaju na takav način ovaj rat, poput gradonačelnika Moskve.”

Vurušića brine i destabilizacija Moldavije, u kojoj je danas pala Vlada.

“Prozapadna predsjednica ima 15 dana da osigura novu većinu, u protivnom slijede izbori, i Rusi neće propustiti priliku da potaknu probleme. Ne zaboravite da je po anketama tamo Putin najpopularniji strani političar, i da je njezin prethodnik, proruski nastrojeni Igor Dodon, mnogo vremena provodi u Moskvi. Siguno nije tamo otišao na ljetovanje", rekao je za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...