IRFAN ČENGIĆ P(R)OZIVA: Ne može Naša stranka "konkursom" tražiti premijera Kantona Sarajevo (VIDEO)

Irfan Čengić, zastupnik Socijaldemokratske partije u Skupštini Kantona Sarajevo kazao je kako očekuje da će se iduće sedmice znati prijedlog za premijera KS.

  • Mini market

  • 11. Feb. 2023  11. Feb. 2023

  • 3

"Prema izbornom rezultatu to mjesto pripada Narodu i pravdi ili SDP. Ukoliko i to mjesto prepustimo Naša stranka, očekujem da će predložiti nekoga sa političkim kredibilitetom i izbornim legitimitetom, nekog od zastupnika iz Skupštine KS ili parlamenata, federalnom ili državnom", naveo je Čengić na Twitteru. 

Istakao je kako NS ne bi trebala "konkursom" tražiti premijera.

"Ne kao do sada, da sa strane traže premijera kao da su raspisali konkurs i čekaju ko će se prijaviti. Ako oni mogu u 48 sati dati ime, SDP može u pet sati. Jer imamo ljude koji to mogu raditi, sa političkim kredibitetom i izbornim legitimitetom", poručio je Čengić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...