O NJEMU PIŠE CIJELI SVIJET, A SADA JE ODLUČIO PROGOVORITI I PODIJELITI SVOJU PRIČU: "Golim rukama sam kopao da spasim svoju princezu, ali..."

"Irmakini rođaci došli su te noći i ona je otišla kod nene", rekao je.

  • Evropa

  • 11. Feb. 2023  11. Feb. 2023

  • 0

Otac, koji nije ispuštao ruku svoje kćerke, koja je bila pod ruševinama i izgubila život u zemljotresu u Kahramanmarašu,  odlučio je govoriti za njemački "Bild", prenosi turski Hurriyet.

Navodeći da je golim rukama kopao zemlju, ali da nije mogao spasiti kćerku, otac je rekao: "Puno sam se molio, nažalost nije se desilo, izgubili smo je".

Dan nakon potresa magnitude 7,7 i 7,6 koji su se dogodili u okrugima Pazarcik i Elbistan u Kahramanmarašu i izazvali razaranja u 10 provincija, fotografija oca koji drži ruku kćerke, koju je objavila francuska novinska agencija AFP, duboko je potresla Tursku.

On nije napustio kćerkinu ruku ni za trenutak

Mesut Hančer (49), fotografisan je kako drži za ruku svoju 15-godišnju kćerku Irmak, koja je poginula pod ruševinama u Kahramanmarašu .

Fotografija oca, koji je nosio narandžastu jaknu sa neopisivim bolom na licu, duboko je uticala na Tursku.

Pričao pred kćerkinim mezarom

Otac, do kojeg je njemački list Bild došao na mezarju Kapıçam, govorio je ispred mezara svoje kćeri, kojoj nikada nije ostavio ruku pod ruševinama.

Objašnjavajući da je radio u vrijeme zemljotresa, otac je rekao da je, čim se zemlja zatresla, prvo nazvao porodicu i saznao da su njegova supruga, dvije kćerke i sin dobro.

Ispričao je da je njegova najmlađa kćerka Irmak te noći ostala kod nene.

"Irmakini rođaci došli su te noći i ona je otišla kod nene", rekao je.

Otac, koji je tražio majčinu kuću, ali nije mogao doći do nje, ispričao je za novine da je otrčao u prostor gdje se nalazila zgrada, vičući 'Bože moj, hvala ti za našu kuću'.

Navodeći da se jako trudio da spase svoju kćerku, ali da nije uspio, Hančer je rekao: "Pokušao sam da kopam zemlju golim rukama da spasim svoju princezu, ali nisam mogao da je izvučem. Mnogo sam se molio, nažalost, nije uspjelo, izgubili smo."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...