SRETAN KRAJ: Turski par pronašao bebu nakon što su izgubili svaki trag o njoj u zemljotresu

Beba, koja je zbog preranog poroda imala krvarenje u mozgu, neurokirurgijom i liječenjem dosegla je četiri kilograma i ozdravila.

  • Evropa

  • 05. Mar. 2023  

  • 0

Dok je šestomjesečna beba Nergisa i Cumali Bakkayli, koji žive u Antakyi, bila na liječenju u bolnici u Kahramanmarasu, taj grad su pogodili razorni zemljotresi. Beba je prvo prebačena u gradsku bolnicu Mersin, a potom u bolnicu Medicinskog fakulteta Univerziteta Selcuk.

Bračni par Bakkayli koji je preživio zemljotres krenuo je u potragu za djevojčicom kao nestalom.

Beba, koja je zbog preranog poroda imala krvarenje u mozgu, neurokirurgijom i liječenjem dosegla je četiri kilograma i ozdravila. Osoblje bolnice vlastitim je sredstvima stiglo do bebine obitelji koja je nakon potresa otišla u Mersin.

"Prije zemljotresa, moja kći je bila u bolnici. Nakon zemljotresa nismo mogli čuti ništa o njoj. Toliko sam se trudio, borio, ali nisam se mogao čuti s tvojom kćeri. Tome su pridodane financijske poteškoće. Liječnik u Konyi je nazvao i rekao da je naša kći tamo i da je njeno stanje jako dobro. Bog ih blagoslovio sve. Pokušavamo preživjeti kao obitelj. Ne daj da iko iskusi ovu bol", kazao je otac bebe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...