AVDO AVDIĆ IZ TURSKE: "Bh. tim dobio najteži zadatak u Antakyiji, svi što su danas pronađeni, nažalost, bili su mrtvi" (VIDEO)

"Bh. tim koje čine pripadnici federalne Uprave za civilnu zaštitu i GSS su dobili možda najteži zadatak u gradu Antakija. Radi se o zgradi od 13 spratova koja se u potpunosti urušila", kaže Avdić.

  • Svijet

  • 11. Feb. 2023  11. Feb. 2023

  • 0

Državljanin BiH Angel Peševski za kojim se tragalo ispod ruševina u Malatiji u Turskoj, pronađen je danas. Peševski nije preživio ispod ruševina jedne zgrade u Malatiji gdje je bio poslovno angažovan.

A i u ostalim gradovima spasioci čine sve kako bi pronašli preživjele.

Na terenu je novinar Avdo Avdić koji se uživo javio za "O kanal", te rekao kako je nekoliko minuta prije javljanja bio još jedan potres. Potrage za nestalim su obustavljene.

"Prije minut do dva osjetio se malo jači potres i potraga u centru grada Antakyija je obustavljena u ovom trenutku. Sve spasilačke službe su se pomjerile od okolnih zgrada koje su poprilično devastirane. U ovom trenutku potraga je obustavljena, ne znamo još kojeg intenziteta, ali sve je sada u potpunoj tami", kaže Avdić.

Spasilački timovi rade sve kako bi spasili što više ljudi.

"Bh. tim koje čine pripadnici federalne Uprave za civilnu zaštitu i GSS su dobili možda najteži zadatak u gradu Antakija. Radi se o zgradi od 13 spratova koja se u potpunosti urušila. Svi što su do sada pronađeni, bili su nažalost mrtvi. Prema nekim informacijama samo jučer i danas iz ovih ruševina izvučeno je oko 15 osoba. Uspio sam danas da prođem sa spasiocima iz BiH iza traka, na mjestima se mogu vidjeti fotografije osoba koje su bile tu, mogu se vidjeti dječiji krevetići i igračke. Pretpostavlja se da je ovo zgrada gdje ima najviše stradalih, a crne prognoze su da je otprilike 150 ljudi ispod ovih ruševina", rekao je Avdić na kraju javljanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...