KOTIZACIJA 10 MARAKA: U Sarajevu će 16. februara biti organizovana humanitarna utrka za stradale u Turskoj i Siriji

Širom Bosne i Hercegovine organizovane su brojne aktivnosti na prikupljanju pomoći za sve pogođene zemljotresom.

  • Društvo

  • 12. Feb. 2023  

  • 0

U cilju prikupljanja dodatnih sredstava za sve one koji su pogođeni zemljotresima u Turskoj i Siriji, udruženje "Dečki u plavom" organizovat će 16. februara humanitarnu utrku u Sarajevu pod nazivom "Run for Turkiye&Syria".

Prema informacijama iz ovog udruženja, humanitarna utrka odnosno šetnja trebala bi početi 16. februara u 18 sati i to sa Darive.
"Startnina je 10 KM ili onoliko koliko možete izdvojiti. Registracija učesnika se vrši od 17 sati na lokaciji starta, nedaleko od tunela na Darivi. Sav prikupljeni novac bit će uplaćen za pomoć stradalima u potresu", naveli su iz udruženja.

Širom Bosne i Hercegovine organizovane su brojne aktivnosti na prikupljanju pomoći za sve pogođene zemljotresom.

Vjerovatno najveću akciju pokrenula je organizacija Pomozi.ba, a brojni volonteri danas su u skladištu ove organizacije u Blažuju sortirali i spakovali robu koju su donirali građani, a koja će biti dostavljena stanovništvu Turske i Sirije.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba Maja Arslanagić, danas je bio posljednji dan kada su građani mogli dostavljati pakete pomoći i narednih dana neće vršiti prikupljanje paketa, izuzev ako od Ambasade Turske ne dobiju drugačije instrukcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...