ALMIR BEČAREVIĆ P(R)OZIVA VLASTI KS: "Dosta je više epizoda 'upozorenja', ima li šta konkretno?

Godinama već čitam i slušam kako se u Kantonu Sarajevo proglašava EPIZODA „Upozorenja“ ili nekakva druga EPIZODA i nije mi jasno šta se istom postiže konkretno. Nemam ništa protiv ponavljanja EPIZODA, pogotovu u serijima stare YU produkcije ili Bollywooda, ali ova EPIZODA u KS ima svoj smisao samo u još, po ko zna kojoj, EPIZODI.

  • Vijesti

  • 14. Feb. 2023  

  • 0

Piše: Almir Bečarević

Na dan 13.02.2023. godine u Kantonu Sarajevo je proglašena epizoda „Upozorenja“, uz primjenu interventnih mjera. Kako je ovo po ko zna koji put proglašena EPIZODA „Upozorenja“, bilo bi lijepo da nas Vlada KS obavjesti kada će npr. danas biti izvršena primjena tzv. „mokrog postupka“.

Godinama već čitam i slušam kako se u Kantonu Sarajevo proglašava EPIZODA „Upozorenja“ ili nekakva druga EPIZODA i nije mi jasno šta se istom postiže konkretno. Nemam ništa protiv ponavljanja EPIZODA, pogotovu u serijima stare YU produkcije ili Bollywooda, ali ova EPIZODA u KS ima svoj smisao samo u još, po ko zna kojoj, EPIZODI.

Da konkretizujem: bilo bi lijepo da nas, kao građane, vlasti u KS obavjeste koliko je npr. maski, preporuka iz „Upozorenja“ prodato za ovu namjenu u npr. Apotekama Sarajevo. Bilo bi lijepo da nas obavjeste koliko je roditelja upozoreno da svojoj djeci stavljaju te maske kupljene u npr. Apotekama Sarajevo ili nekom drugima.

Istovremeno, bilo bi lijepo da nas upoznaju koliko je izdato prekršajnih naloga zbog građevinskih radova koji se obavljaju za vrijeme EPIZODE.

Bilo bi lijepo da nas obavjeste koliko je inspekcijskih nalaza izdato o kontroli da li se temperatura smanjila za tri stepena u svim postrojenjima za proizvodnju toplotne energije koja koriste čvrsta goriva i lož ulje.

Bilo bi lijepo da nas upoznaju koliko je izdato prekršajnih naloga za sve korisnike motornih vozila, kamiona, čiji dizel motori imaju normu EURO2 i manju, a koriste se za vrijeme EPIZODE. Koliko je izdato prekršajnih naloga, koliko je vozila isključeno, za one koji koriste motorna vozila, a imaju normu EURO2 i manju.

Bilo bi korisno da nas obavjeste koliko je vježbača ili trkača na otvorenom bilo upozoreno i sankcionisano u proreklim EPIZODAMA ove indijske sapunice.

Kada sve ovo sagledate/pročitate i kada znate da nas pljačkaju na cijeni gasa, a time ti potrošači prelaze na čvrsta goriva ili kada znate da sve više korisnika Toplana Sarajevo traži „skidanje“ sa mreže ili kada znate da su npr. golfovi od prije 10-20 godina i dalje zastupljeni najviše na cesti shvatite da se neko sa EPIZODAMA igra i „otaljava“ posao. Onaj detalj sa „mokrim pranjem“ ulica je poseban doživljaj jer i kada peru, urijetko, peru glavnu saobraćajnicu, a čvrsta goriva po padinskim dijelovima grada.

Na kraju, sada sarajevski, MOJNE BA VIŠE EPIZODA! DAJTE NEŠTO KONKRETNO JER SE GRAĐANI TRUJU, A ENERGENTI SVE VIŠE ČVRSTA GORIVA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...