NOVA HAPŠENJA U SUSJEDSTVU: U policijskoj akciji priveden načelnik, trošio javni novac u bordelu...

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici.

  • Hronika

  • 15. Feb. 2023  15. Feb. 2023

  • 0

U novoj akciji policije i Uskoka na otoku Murteru u Hrvatskoj uhapšene su dvije osobe. 

Uhapšeni su načelnik Murtera Toni Turčinov i jedan poduzetnik. Da je Turčinov uhapšen potvrdio je njegov odvjetnik Fran Olujić, javlja Večernji. 

U toku su pretrage kuća, stanova i poslovnih prostora, a kada to bude obavljeno osumnjičenici će biti dovedeni na ispitivanje.

Prema neslužbenim informacijama sumnja se na malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca.

Načelnik trošio javni novac u austrijskom bordelu 

Inače, Turčinov je u bordelu u Austriji u aprilu 2019. plaćao službenom karticom općine Murter. Potrošio je 560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Nakon izbijanja afere najavio je da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja dalje raditi na započetim projektima u Općini Murter – Kornati. Drugim riječima - ostao je načelnik. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...