MNOGI NISU ODUŠEVLJENI: McDonald’s u Europi predstavlja novi proizvod, prva isporuka ide u...

S druge strane, nije naišao na velik interes kupaca u SAD-u nakon testnog perioda prošloga ljeta te nema za sada u planu prodavati McPlant burger na tom području.

  • Gastro

  • 16. Feb. 2023  

  • 0

McDonald`s sljedeće sedmice predstavlja McNuggetse na biljnoj bazi, s tim da će ih prvo isporučiti njemačkom tržištu. McPlant Nuggets, koji se sastoje od graška, kukuruza i pšenice, drugi su proizvod koji je McDonald’s razvio s Beyond Meatom. Prvi je bio McPlant burger, koji se prodaje od 2021.

McDonald's navodi kako je u augustu testirao proizvod u devet restorana na području Stuttgarta te da ga od sljedeće sedmice namjerava prodavati u više od 1.400 restorana u Njemačkoj. Što se tiče plasiranja na druga tržišta, kompanija kaže kako će to ovisiti o potražnji kupaca, piše AP.

Europljani su uglavnom skloniji vegetarijanskim verzijama McDonald'sovih proizvoda nego Amerikanci. McPlant burger se trenutno nalazi na jelovnicima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Austriji i Nizozemskoj. Prošlog mjeseca McDonald's je plasirao Double McPlant burger u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

S druge strane, nije naišao na velik interes kupaca u SAD-u nakon testnog perioda prošloga ljeta te nema za sada u planu prodavati McPlant burger na tom području. Beyond Meat je 2021. počeo prodavati "piletinu" biljnog porijekla u američkim trgovinama. Također je s drugim lancima, uključujući KFC i Panda Express, razvio takozvanu biljnu piletinu i nuggetse.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...