EMOTIVNO DO BOLA: Isplivao posljednji snimak tragično preminulog poznatog fudbalera (VIDEO)

I kamen da zaplače.

  • Sport

  • 20. Feb. 2023  

  • 0

Reprezentativac Gane Christian Atsu nažalost je pronađen mrtav u ruševinama nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji. Tragedija se dogodila nekoliko sati pošto je Atsu postigao gol za pobedu Hatayspora protiv Kasimpaše (1:0) u turskom prvenstvu. Iz slobodnog udarca u posljednjem minutu obezbijedio je tri vrijedna boda, a dan kasnije praktično nestao u velikoj nesreći.

Potraga za bivšim napadačem Chelsea i Newcastlea trajala je danima, ali je, nažalost, kasnije objavljeno da je pronađeno njegovo beživotno tijelo.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, Atsu se vidi kako se zabavlja sa svojim saigračima koji su ga proslavili nakon što je postigao gol za pobjedu.

Uvijek nasmijani igrač je također viđen kako vježba ples sa jednim od svojih saigrača dok su ostali skandirali njegovo ime.

Nekoliko sati nakon što su igrači napustili kamp na svoja različita odredišta, zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je region Hatay u Turskoj i sjevernu Siriju, ostavivši više od 40.000 mrtvih.

Prvo je objavljeno da je Atsu zarobljen ispod ruševina, ali nakon 12 dana potrage i mnogih molitvi nade, pronađen je mrtav. Smrt 31-godišnjaka šokirala je fudbalski svijet, a mnogi su odali počast pošto je klub dogovorio sa turskim vlastima da se njegovo tijelo preveze u Ganu na sahranu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...