ŽUSTRA REAKCIJA IZ KANADE: "Ne može se ćutke posmatrati ponižavanje države, Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa"

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović nastavila Dodikovu antidržavnu praksu ignorisanja državne zastave, poručuju iz Instituta za istraživanje genocida Kanada. 

  • Mini market

  • 22. Feb. 2023  22. Feb. 2023

  • 1

"Ona je razgovarala u svom kabinetu s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto. Na sastanku nigdje nije bila istaknuta zastava i obilježija Bosne i Hercegovine  nego samo bosanskohercegovačkog entiteta RS. Željka Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa Milorada Dodika negiranja države Bosne i Hercegovine. Ako ne poštuje svoju državu neka napusti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i vrati državni novac koji prima za sramno anticivilizacijsko negiranje vlastite države, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blati", dodaju iz IGK.

Kako kažu, na anticivilizacijsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način.

"Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države, njenih organa i građana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Zaštita države i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odmah početi izvršavati svi državni organi, institucije i državni službenici ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu", zaključuju iz IGK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...