NIHAD UK, KANDIDAT ZA PREMIJERA KANTONA SARAJEVO: "Većina članova nove Vlade KS bit će iz prethodnog mandata"

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke i kandidat za premijera Kantona Sarajevo, kazao je kako smatra da će sutra biti predložen za mandatara Vlade KS.

  • Politika

  • 22. Feb. 2023  22. Feb. 2023

  • 0

Uk je komentarisao i pregovore vezane za imenovanje novih ministara u Vladi KS.

"Trenutno politike pregovaraju oko ministarstava, čim se dogovori broj i kome koje ministarstvo pripada onda se ja uključujem. Bitno je da će većina članova Vlade biti iz prethodnog mandata", kazao je.

Iako je prije nekoliko dana zastupnik u Skupštini KS iz Kluba SBiH Muamer Bandić naveo kako su pregovori o formiranju nove Vlade Stranke za BiH i "Trojke" prekinuti, Uk je danas pojasnio kako se razgovori o novim ministrima ne vode samo unutar "Trojke".

"U Kantonu Sarajevo mi dogovaramo sa SBiH", rekao je Uk za Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...