RASPAD SISTEMA U AGRESORSKIM REDOVIMA: Šef zloglasne grupe Wagner objavio fotografije mrtvih plaćenika -"Trebalo ih je biti pet puta manje. Kriva je Moskva..."

Prigožin je također objavio i kopiju svog zahtjeva od 17. februara za više municije "kako bi zauzeli Bahmut". Potom je dodao kako je dobio tek 20 posto od traženog.

  • Evropa

  • 23. Feb. 2023  23. Feb. 2023

  • 3

Osnivač notorne plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin objavio je eksplicitne fotografije mrtvih vojnika za koje tvrdi da pripadaju njegovoj grupi, uz komentar da su poginuli u bitci za Bahmut zato što im vojni vrh Rusije nije osigurao dovoljno municije.

- Trebalo ih je biti pet puta manje, rekao je Prigožin.

Šef Wagnera posljednjih dana direktno proziva Moskvu zbog toga što, kako tvrdi, ne daju dovoljno municije i oružja njegovim borcima.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije pak tvrdi da radi sve kako bi opskrbilo borce te dodaju da su priče o "nedostatku municije" apsolutno netačne.

Borci Wagnera mjesecima pokušavaju osvojiti Bahmut, a pritom trpe velike gubitke. Tako su prema nekim procjenama, samo tokom zauzimanja gradića Soledara koji se nalazi sjeverno od Bahmuta izgubili oko 15.000 ljudi, od čega je možda i do trećina ubijena tokom borbi, dok su ostali ozlijeđeni.

Prigožin je također objavio i kopiju svog zahtjeva od 17. februara za više municije "kako bi zauzeli Bahmut". Potom je dodao kako je dobio tek 20 posto od traženog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...