SPORAZUM VLADE KS I SINDIKATA: Dodatak od 100 KM svim uposlenicima koji primaju plate iz budžeta u ovoj godini

Sporazum će biti realiziran tako da će, nakon usvajanja ovogodišnjeg budžeta, svim uposlenicima koji primaju plaću iz kantonalnog budžeta biti obračunat i mjesečni dodatak u neto iznosu od 100 KM.

  • Vijesti

  • 23. Feb. 2023  23. Feb. 2023

  • 0

Članovi Vlade Kantona Sarajevo i sindikata koji zastupaju uposlenike koji platu primaju iz budžeta KS potpisali su danas Sporazum o isplati dodatka na plaću za 2023. godinu.

Sporazum će biti realiziran tako da će, nakon usvajanja ovogodišnjeg budžeta, svim uposlenicima koji primaju plaću iz kantonalnog budžeta biti obračunat i mjesečni dodatak u neto iznosu od 100 KM.

I danas je ponovljeno da će za mjesece do usvajanja budžeta taj dodatak biti isplaćen retroaktivno.

- Proces pregovaranja je započet kao proces pregovora oko osnovice pred utvrđivanje Nacrta budžeta KS, a sada je okončan na način da je dogovoren mehanizam da se kroz dodatak na platu u neto iznosu od 100 KM za sve uposlenike koji primaju platu iz Budžeta KS osigura linearni dodatak na platu - objasnila je vršiteljica dužnosti premijera Kantona Sarajevo i ministrica pravde i uprave Darja Softić Kadenić.

Dodala je kako je Vlada već planirala neophodna sredstva za ovo povećanje plata u Nacrtu Budžeta za ovu godinu.

Nakon potpisivanja ovog sporazuma, svoje zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i današnjeg potpisivanja iskazali su i članova Vlade KS i predstavnici Sindikata, saopćeno je iz Press službe KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...