HAOS U HRVATSKOM SABORU: Andrej Plenković napao i vrijeđao Mirelu Ahmetović i Karolinu Vidović Krišto, pa napustio sjednicu i razbjesnio opoziciju…

U dva sata ujutro Plenković je napustio sjednicu i razbjesnio opoziciju.

  • Regija

  • 24. Feb. 2023  

  • 3

Saborska rasprava o prijedlogu opoziva premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića trajala je do jutranjih sati.

Karolina Vidović Krišto upitala je premijera Hrvatske zbog čega ne odstupi s obzirom na to da svakog dana sve više tone u korupcijsku močvaru.

On joj je odgovorio da zvuči kao pokvareni magnetofon iz sredine 60-ih, poručivši da nikad nije bilo više zaposlenih, manje nezaposlenih, viših medijalnih plaća i mirovina.

Plenković je zamjerio opoziciji i što slijede politiku Zorana Milanovića, a nezadovoljan je bio Ante Prkačin (Domovinski pokret) zbog toga što im se stalno prigovara da ne podupiru prijedlog EU u vezi s Ukrajinom.

Mirela Ahmetović (SDP) pitala je premijera RH što je s otkupom dionica INA-e, a odgovorio joj je da mu je drago što se odvezala od bove kad je htjela spriječiti izgradnju LNG-a. Uzvratila mu je da bi bilo bolje i njemu da se vezao za bovu zbog onečišćenja nego što se vezao za kriminalnu organizaciju.

Tokom brojnih replika vladajući su isticali dobre rezultate Vlade na brojnim područjima, ocjenjujući i da je zahtjev za opozivom teška blamaža opozicije, a opozicija je podsjećala na afere.

Sandru Benčić (Možemo) zanimalo je prima li premijer vlasnike za svaki softver koji se kupuje u Vladi ili nekom ministarstvu.

Plenković joj je potvrdio da je na zahtjev bivše ministrice Gabrijele Žalac održana jedna prezentacija i da je to bilo baš u vrijeme kada su izbacivali Mostovce iz Vlade.

Kazao je i da često prima različita izaslanstva koja dolaze s ministrima i imaju neke teme i sugestije te je tako imao i jedan jedini susret i s vlasnikom tvrtke Mladenom Šimuncem, zbog čijeg je softvera optužena Žalac.

Za govornicu je izašla Sandra Benčić iz Zeleno-lijevog bloka. Nakon njenog izlaganja javio se HDZ-ov Marko Pavić koji joj je rekao da ništa nisu napravili u Zagrebu i da su napravili "apsolutni nered sa smećem". 

"Mi smo napravili pet cjelovitih obnova zgrada stradalih u potresu u Zagrebu, radimo šestu. Vi nula. Dakle, mi smo napravili toliko cjelovitih obnova zgrada koliko ste vi obnovili kuća na Baniji", rekla je Benčić.

Za primjedbu o smeću Benčić je Paviću odgovorila: "Što je politika HDZ-a za gospodarenje otpadom? To da smo najgori po odvajanju otpada u cijeloj EU", rekla je. 

Stipo Mlinarić je rekao da će Plenkoviću sve prenijeti potpredsjednica vlade. Poručio je Plenkoviću da je karijerist. "Sada nije stranka talac jednog čovjeka, nego je cijela država talac jednog lopova i najvećeg neprijatelja hrvatskog naroda - Plenkovića", kazao je Mlinarić. Nabrojao je sve što misli da je Plenković pogrešno napravio - od prodaje Ine do "detuđmanizacije HDZ-a". Plenkoviću je rekao da uz njega Domovinski rat gubi na ugledu.

"Odlazite", poručio mu je.

U dva sata ujutro Plenković je napustio sjednicu i razbjesnio opoziciju.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...