IZNENADNA SMRT SLAVNOG BOGATAŠA: Američki milijarder pronađen mrtav u svom uredu, sumnja se na...

"Po dolasku, hitna medicinska pomoć je na mjestu događaja proglasila muškarca mrtvim", dodali su. 

  • Hronika

  • 24. Feb. 2023  24. Feb. 2023

  • 1

Američki milijarder Thomas H Lee (78) jučer je pronađen mrtav u svom uredu u New Yorku, potvrdili su iz policije za BBC. Prema Forbesu, Lee je u trenutku smrti vrijedio 2 milijarde dolara. Porodica milijardera je u saopćenju navela kako je "izuzetno ožalošćena" njegovom smrću.

Lee je navodno preminuo od rane izazvane vatrenim oružjem koju je sam sebi nanio u svom uredu na Manhattanu, javlja New York Post. Ipak, policijski glasnogovornik nije potvrdio da je muškarac preminuo od samoranjavanja vatrenim oružjem, ističući da će uzrok smrti utvrditi medicinski istražitelj.

Iz policije tvrde kako su jučer oko 11 sati ujutro dobili poziv iz ureda na Petoj aveniji. "Po dolasku, hitna medicinska pomoć je na mjestu događaja proglasila muškarca mrtvim", dodali su. 

Osim što je bio pionir otkupa putem financijske poluge, Lee je također bio poznat po tome što je 1992. kupio kompaniju za piće Snapple i prodao je dvije godine kasnije Quaker Oatsu za 1.7 milijardi dolara, što je 32 puta više od cijene koju je kupio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...