STVARAJU SE BOLJI USLOVI ZA PRIJEVOZ ROBE: Nastavljena rekonstrukcija lučkih kapaciteta u Brčkom

Izmještanjem stare pruge, i izgradnjom nove izvan gradskog jezgra, i završetkom pristupnih puteva, sa novom pretovarnom dizalicom, stvaraju se uslovi za bolji prevoz robe u i izvan Brčkog,

  • Ekonomija

  • 26. Feb. 2023  

  • 0

Rekonstrukcija lučkih kapaciteta u Brčkom je nastavljena ovih dana. Intenzivno se radi na izmještanju stare pruge iz centra grada i gradi se nova od Luke do Željezničke stanice u Brčkom.

U završnoj fazi planirano je još da se grade i pristupni drumski putevi za Luku.

Nakon izgradnje pretovarnog platoa prošle godine, već ovih dana, započela je i izgradnja infastrukture za postavljanje nove pružne dionice od Luke do Željezničke stanice, poslije čega bi uslijedilo i izmještanje pružnog kolosijeka iz centra Brčkog.

Izmještanjem stare pruge, i izgradnjom nove izvan gradskog jezgra, i završetkom pristupnih puteva, sa novom pretovarnom dizalicom, stvaraju se uslovi za bolji prevoz robe u i izvan Brčkog, prenijela je RTRS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...