"A GDJE JE PEČAT": Gradonačelnik Bijeljine podnio prijave protiv predsjednika i sekretara Skupštine

Kako su naveli, krivična prijava je podnesena zbog postojanja osnova sumnje da je Dejan Blagojević 28. februara neovlašteno preuzeo dva pečata, jedan koji se odnosi na Skupštinu grada i drugi koji se odnosi na Stručnu službu skupštine.

  • Politika

  • 03. Mar. 2023  

  • 0

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je krivične prijave Okružnom javnom tužilaštvu protiv Aleksandra Đurđevića, predsjednika Skupštine grada i Dejana Blagojevića, sekretara Skupštine, saopćeno je iz Gradske uprave.

Kako su naveli, krivična prijava je podnesena zbog postojanja osnova sumnje da je Dejan Blagojević 28. februara neovlašteno preuzeo dva pečata, jedan koji se odnosi na Skupštinu grada i drugi koji se odnosi na Stručnu službu skupštine. Pečat Skupštine grada neovlašteno je predao Aleksandru Đurđeviću 1. marta i to sve bez rješenja Gradonačelnika, kojim se ovlašćuju za upotrebu i čuvanje pečata, kojim je predsjednik Skupštine raspolagao počev od 1. marta, pa na dalje u neutvrđene svrhe.

Podsjećamo, prije mjesec dana usvojena je inicijativa grupe odbornika za opoziv gradonačelnika Petrovića, kadra SDS-a u na sjednici Skupštine grada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...