KRIVE SU...: Najrobusniji Mercedes u opozivu, nakon provedene istrage utvrdili su kako bi na servis trebalo...

(...) poslati 26.116 primjeraka G klase.

  • Auto

  • 06. Mar. 2023  06. Mar. 2023

  • 0

Najrobusniji i jedan od najskupljih Mercedesa mora na servis.

Kako su objavili iz Mercedesa, nakon provedene istrage utvrdili su kako na servis mora 26.116 primjeraka G klase. Radi se o 11.018 primjeraka G 550 i 15.098 G63S, koji su proizvedeni između 22. lipnja 2018. godine i 23. prosinca 2021. godine. 

Problem s kočnicama, odnosno s radom ABS i ESP sustava uočen je na pojedinim primjercima još u veljači prošle godine. Koji mjesec kasnije nakon provedene istrage Mercedes je detektirao problem u vidu kontakta između ožičenja i stijenke hladnjaka ulja, što može dovesti do oštećenja. 

Mercedes je nakon toga odlučio ubaciti zaštitni bužir kako bi spriječio direktan kontakt komponenti. Kako je utvrdio da trljanje komponenti može rezultirati manjkavim radom i aktivacijom signalnih lampica ABS i ESP sustava, odlučio se na opoziv.

U pitanju su vozila proizvedena u Austriji za američko tržište, a NHTSA je objavio informaciju.

Do sada je zaprimljeno 12 prijava s kvarom, ali na sreću nema prijavljenih prometnih nesreća kojima bi uzrok mogao biti problem s kočnicama. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...