ABAZOVIĆ BI DA OBJASNI: "Termin 'tehnički mandat' ne postoji u Ustavu, Vlada radi do formiranja nove"

Rekao je da neće podržati Đukanovića te da očekuje da Crna Gora dobije novog predsjednika.

  • Regija

  • 07. Mar. 2023  07. Mar. 2023

  • 0

Termin "tehnički mandat" ne postoji u Ustavu, Vlada radi u punom kapacitetu do formiranja nove, poručio je premijer Crne Gore Dritan Abazović.

"Ne znam gdje u Ustavu možete pronaći termin "tehnički mandat". Ko hoće da sastavi vladu neka je sastavi, a do tada Vlada radi u punom kapacitetu", poručio je Abazović odgovarajući na pitanje novinara da li je moralno da Vlada šest mjeseci radi u tehničkom mandatu.

Rekao je da razgovore da formiranju vlade ne bi nazvao rekonstrukcijom.

"Razgovori između različitih politički subjekata su na više tema i vlada nije centralna preokupacija", istakao je Abazović.

On je rekao da izbor novih ministara nije na dnevnom redu.

Odgovarajući na pitanje koga će podržati u drugom krugu predsjedničkih izbora ako u pitanju budu lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović on je rekao da Građanski pokret URA baštini evropske vrijednosti a da u takvom slučaju i nemaju baš neku ponudu.

Rekao je da neće podržati Đukanovića te da očekuje da dobijemo novog predsjednika, prenosi Pobjeda.

"Možda za vas on predstavlja evropske vrijednosti ali za mene ne. Uskoro ćemo imati glavni odbor stranke i izjasnićemo se za oba kruga predsjedničkih izbora", dodao je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...