TRIFUNOVIĆ REAGIRAO NA DODIKOVU IZJAVU: "Kakav nečovjek moraš biti da izvučeš tako kukavički zaključak i javno ga saopštiš bez imalo stida"

"Milorad Dodik je danas kilavo osudio napad na nas, da bi već u narednoj rečenici mnogo manje kilavo citirao anonimne ološe sa socijalnih mreža i rekao da postoje ozbiljne indicije da smo Nikola i ja to sebi uradili sami?", kaže on.

  • Mini market

  • 09. Mar. 2023  09. Mar. 2023

  • 0

Nakon što su automobili novinara Aleksandra Trifunovića i Nikole Morače polupani i oštećeni noćas u Banjaluci i šokantne izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika da postoje indicije da su novinari sami sebi to uradili oglasio se urednik portala Buka Aleksandar Trifunović.

Trifunović je kazao da je njegova kćerka prva primijetila da je automobil oštećen.

"Jutros je mlađa kćerka koju sam vozio u školu prva primjetila da je auto izgrebano, i naravno pitala me zašto su ogrebali baš naše. Ovo je vjerovatno jedan od najtežih momenata u mojoj karijeri koja traje više od 25 godina, da su neprestani napadi na mene prošireni i na moju porodicu. Tu prestaje priča o novinarstvu, tu počinje priča o sigurnosti moje porodice i našoj budućnosti, jer svoju sigurnost i mogu da rizikujem, ali moje porodice ne smijem", kaže Trifunović.


"Milorad Dodik je danas kilavo osudio napad na nas, da bi već u narednoj rečenici mnogo manje kilavo citirao anonimne ološe sa socijalnih mreža i rekao da postoje ozbiljne indicije da smo Nikola i ja to sebi uradili sami?", pita se on.


Navodi da je ovu izjavu pročitao dok je u policiji davao izjavu.

"Dakle istraga zvanično nije ni počela, i Milorad Dodik bi da valjda pomogne u rješavanju slučaja tako što će optužiti nas.
Zašto bi to mi radili sebi i svojim porodicama, zar sav ovaj višegodišnii pritisak nije dovoljno nesnosan?

Zamišljam sad kakav nečovjek moraš biti da izvučeš tako monstrouzan i kukavički zaključak i javno ga saopštiš bez imalo stida, i onda se sjetim da se radi o čovjeku koji je novinaru u mirkofon poručio da želi da mu stane srce, i shvatim da ma koliko se trudio, ne mogu da dobacim do takve osobenosti, da ne mogu ni da zamislim tako lošeg čovjeka", dodaje urednik BUKE.

On se zahvalio svima na podršci.

"Još jednom se zahvaljujem svima na podršci, svima koji nude pomoć i nude zaštitu, imam zbrku u glavi, osjećam se uznemireno i probaću da umirim misli i odlučim se šta i kako dalje.
Ako je država otvorila lov na nepodobne novinare, onda je minimum o kom trenutno razmišljam taj da nemam prava da pristanem da budem lovina, bar toliko", zaključio je Trifunović. 

Jutros je mlađa kćerka koju sam vozio u školu prva primjetila da je auto izgrebano, i naravno pitala me zašto su...

Objavljuje Aleksandar TrifunovićČetvrtak, 9. ožujka 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...