ZELENSKI OSUDIO NOVA RUSKA GRANATIRANJA: "Zla država ne ostavlja ništa ljudsko iza sebe"

Zelenski je rekao da su tri osobe koje su ubijene u Hersonu krenule u trgovinu kupiti namirnice.

  • Evropa

  • 11. Mar. 2023  

  • 0

U ruskom granatiranju u subotu poginula su tri civila u južnom ukrajinskom gradu Hersonu, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski, osudivši "brutalne terorističke napade" promoskovskih jedinica.

Ukrajina je u novembru ponovo osvojila Herson, gotovo osam mjeseci poslije okupacije ruskih snaga koje su ga zauzele ubrzo nakon početka invazije.

Područje je sada pod gotovo stalnim bombardiranjem ruskih snaga koje se nalaze s druge strane rijeke Dnjepra. Još je jedna osoba poginula u istočnoj regiji Donjeck, rekli su regionalni dužnosnici. Zelenski je rekao da su tri osobe koje su ubijene u Hersonu krenule u trgovinu kupiti namirnice.

"Želio bih podržati sve naše gradove i zajednice koje su podvrgnute brutalnim terorističkim napadima. Zla država koristi razno oružje da uništi život i ne ostavi ništa ljudsko iza sebe. Ruševine, krhotine, rupe od granata u zemlji autoportret su Rusije", rekao je u redovnom večernjem videoobraćanju.

Regionalni guverner Hersona Oleksandr Prokudin rekao je da su tri osobe, uključujući i stariju ženu, ranjene tokom topničkog napada na grad, prenosi Hina.

Pavlo Kirilenko, regionalni guverner Donjecka, rekao je da je jedna osoba ubijena, a najmanje tri civila su ranjena u Kostjantinivki nakon što su Rusi u nekoliko navrata granatirali grad. U regiji Donjeck su se odvile neke od najtežih bitaka otkad je Rusija poslala vojsku u Ukrajinu 24. februara prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...