ILHAM ALIYEV, PREDSJEDNIK AZERBEJDŽANA: "Bosna i Hercegovina traži naš…"

Kazao je da su pregovori s vladama Albanije i Mađarske već u toku. 

  • Evropa

  • 15. Mar. 2023  

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz boravi u posjeti Azerbejdžanu. Nakon završetka sastanka jedan na jedan s njemačkim kancelarom, predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Aliyev održao je prošireni sastanak s njemačkom delegacijom koja u Bakuu boravi u pratnji kancelara. 

Po završetku sastanka održana je i zajednička press konferencija na kojoj se, između ostalog govorilo o pitanju snabdijevanja Evrope plinom. 

Predsjednik Azerbejdžana naveo je da Bosna i Hercegovina, pored nekoliko drugih zemalja nastoji potpisati ugovor o kupnji plina iz ove zemlje. 

"Među zemljama koje od nas naručuju plin su Češka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i druge", rekao je Aliyev. 

Kazao je da su pregovori s vladama Albanije i Mađarske već u toku. 

"Naravno, interkonektori u izgradnji u Evropi također igraju veoma važnu ulogu. Što više interkonektora ima, to može biti šire područje našeg izvoza plina u Evropu. Naravno, treba potpisati dugoročne ugovore",  zaključuje Aliyev. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...