VRATILI STE SE KASNO S POSLA I TREBA VAM BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK: Ovo je pravi izbor

Prijedlog je čimbur na paradajzu i luku.

  • Gastro

  • 15. Mar. 2023  15. Mar. 2023

  • 0

Sastojci:

8 jaja

250 gr faširanog mesa

1 kg paradajza

2 velika luka

4 čehne bijelog luka

4 kašike maslinovog ulja

bosiljak

so

biber

Priprema:

1. Luk ogulite, prerežite na pola pa izrežite na listiće.

2. Paradajz operite, na zadnjoj strani nožem napravite križ i potopite jedan minut u ključalu vodu.

3. Ogulite kožu paradajza i izrežite na kockice.

4. Dinstajte luk na tavi sa malo maslinovog ulja pa dodajte bijeli luk i faširano meso, te nastavite dinstati.

5. Dodajte paradajz i kuhajte dok voda skoro skroz ne ispari.

6. Začinite i dodajte jaja pa poklopite i kuhajte još nekoliko minuta.

7. Izrežite bosiljak i pospite po jajima.

Prijatno!:)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...