BOSANAC OSUMNJIČEN ZA UBISTVO ESKOBARA VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Grupa pucala na "Delije" iz puške, poznati po obračunima (VIDEO)

Navodno je osumnjičeni za ubistvo Ranka Radočevića Eskobara član navijačke grupe koja je poznata po obračunima.

  • Hronika

  • 16. Mar. 2023  

  • 0

Historija navijača Partizana iz Brčkog je ispisana obračunima, a ponovo je u fokusu javnosti nakon što je u Bijeljini njihov navodni član Marko Pjanović uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikšićanina Ranka Radoševića zvanog Eskobar, piše Mondo.

Marko Pjanović je nedavno uhapšen zbog sumnje da je umiješan u likvidaciju Ranka Radoševića na benzinskoj pumpi u Rušnju, tačnije da je učestvovao u pripremi ubistva. Za ovog momka, državljanina Bosne i Hercegovine, rodom iz Brčkog, navedeno je i da je jedan od vođa Partizanovih navijača u tom gradu.

Brčko važi za jedno od uporišta navijača Partizana van Srbije, a "grobari" iz tog grada u Bosni i Hercegovini su dobro organizovani i aktivni su već decenijama. Imaju aktivnu navijačku grupu koja je dovoljno jaka da ima svoje obilježje, što je u navijačkom svijetu stvar prestiža. Koliko su brutalni možda najbolje opisuje najpoznatija tuča između "grobara" iz Brčkog i njihovih suparnika, navijača Crvene zvezde koja se dogodila se aprilu 2013. godine baš na izlazu iz Brčkog. Tada su "grobari" napravili "sačekušu" suparnicima i izbila je opšta tuča.

Na izlazu iz Brčkog prema Bijeljini došlo je do masovne tuče ispred jednog kafića, kada su tri kombija "delija" prolazila kroz Brčko na 145. derbi u Beograd. Bilo je više povrijeđenih, razbijeno je nekoliko automobila, a "grobari" iz Brčkog počeli su da stiču reputaciju opasnih momaka. Pored ostalog, govorilo se da je upravo u tom gradu, u redovima crno-bijelih, izvjesno vrijeme boravio i osuđivani navijač Đorđe P., te da se nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka, vratio u Beograd.

Automatima na "delije"

Dosta ozbiljnija zasjeda navijačima Crvene zvezde postavljena je također na putu Brčko – Bijeljina 2020. godine, ali umjesto pesnicama, flašama i motkama, napadači su koristili automatsko oružje. Navijač Parizana iz Brčkog, Marko Dedić, pucao je iz automatske puške na automobile u kojima su bili navijači Crvene zvezde. Iako su vozila izrešetana, pravim čudom niko nije ranjen ni ubijen. Marko Dedić optužen je za pokušaj ubistva i osuđen na 5 godina zatvora godinu dana kasnije.

U Brčkom je posebno aktivna bila grupa koja je preuzela ime od svojih "kolega" iz Beograda, "Shadows", koju je u glavnom gradu Srbije predvodio Goran Klještan zvani Boske, koji je preminuo 2019. godine. Ipak, oni su ostali aktivni i poslije njegove smrti.

Dešavanja među "grobarima" u Srbiji, prenijeli su se i na njihove kolege iz Brčkog, pa je tako sve češće umjesto zastave i obilježja grupe "Shadows" počela da se viđa mrtvačka glava koja je obilježje Partizanove navijačke grupe "Principi", koju su svojevremeno predvodili uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Sa djevojkom "lovio" Ranka Eskobara

Nešto prije Pjanovića, privedena je studentkinja Azra Šabanović, za koju se navodi da je Pjanovićeva djevojka. Jučer je pred sudom u BiH održano ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja, pošto je za njom Interpol Beograd raspisao potjernicu. Kako je sudija objasnila, za krivično djelo koje joj se stavlja na teret, u Srbiji bi mogla biti osuđena na 40 godina zatvora. Ona je na saslušanju priznala da je bila u Beogradu do 7. marta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...