NAKON MOME I UZEIRA, TU JE I MARIJA: Kako bi trebao izgledati toranj u centru Sarajeva zbog kojeg je tužena Općina Centar (FOTO)

Objavljene su nove fotografije projekta, odnosno skice novog tornja

  • Ekonomija

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 1

Općina Centar suočit će se sa novim sporom teškim 11,5 miliona KM zbog kočenja izgradnje velikog nebodera u centru Sarajeva, piše Raport.

Radi se o gradnji tzv. Marija Green Tower koji bi trebao imati 22 sprata, piše Depo.ba.

No, općinska administracija odlučila je obustaviti izdavanje građevinske dozvole, iako su ranije ispunjeni svi uvjeti za to. Međutim, načelnik Srđan Mandić smatra da je njegov prethodnih Nedžad Ajnadžić to uradio mimo zakona te je upućena krivična prijava Tužilaštvu KS.

Kompanija Palace Investments, koja je vlasnik parcele i investititor, povezuje se sa Tihomirom Brajkovićem vlasnikom Tibre. Oni su pokrenuli tužbu protiv Mandića i Općine Centar tražeći milionsku odštetu jer im je godinama uskraćeno pravo na gradnju. Proces bi trebao uskoro krenuti, a ukoliko kompanija dobije tužbu Općina Centar bi mogla to platiti više od 15 miliona KM, u čemu su uračunate i kamate.

Objavljene su nove fotografije projekta, odnosno skice novog tornja.

U međuvremenu, dok je obustavljena procedura izdavanja građevinske dozvole, kompanija Palace Investment je dobila dozvolu od Ministarstva saobraćaja KS za izgradnju parkinga na ovog lokaciji. I ona se privodi kraju.

Inače, za ovoj lokaciji prema regulacionom planu, planirana je gradnja još dva velika tornja sa po 22 sprata. Pored Marija Green Tower tu bi se trebao graditi treći UNIS-ov neboder te kula hotela Holiday.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...