SVE JE BILO POMNO ISPLANIRANO: Načelnik Generalštaba vojske Srbije posjetio vojnu bazu u kojoj se obučavaju hrvatski piloti...

Tehničari i piloti dolaze u grupama te se nakon prvog dijela obuke razvrstavaju po drugim francuskim bazama. Prvi su u bazu još potkraj 2022. stigli tehničari i inženjeri, a prvi piloti prije mjesec i pol dana.

  • Regija

  • 18. Mar. 2023  18. Mar. 2023

  • 7

Vojnu bazu gdje se obučavaju hrvatski piloti iznenada je posjetio prvi čovjek Vojske Srbije, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ali do kontakta s pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nije došlo, piše danas Večernji list.

Pripadnici HRZ-a bili su obaviješteni o dolasku gosta iz Srbije, no ni do kakvih susreta s Mojsilovićem nije došlo jer su i Francuzi pazili da se ta mogućnost izbjegne.

Hrvatska i Srbija u zategnutim su političkim odnosima, koji su vjerojatno najgori od završetka rata, a kad je nabava Rafalea u pitanju, i tu postoji najblaže rečeno konkurentski odnos, navodi dnevnik.

U bazi je 90-ak pilota, tehničara i inženjera HRZ-a

Znamenita francuska vojna baza Mont-de-Marsan nalazi se na jugozapadu Francuske, u Akvitaniji, i cijele 2023. bit će dom za čak 90-ak pilota, tehničara i inženjera HRZ-a, koji će tamo prolaziti obuku na francuskim borbenim zrakoplovima Rafaleima.

Tehničari i piloti dolaze u grupama te se nakon prvog dijela obuke razvrstavaju po drugim francuskim bazama. Prvi su u bazu još potkraj 2022. stigli tehničari i inženjeri, a prvi piloti prije mjesec i pol dana, piše Večernji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...