POVRATAK OMILJENOG KROJA: Ova suknja posebno laska ženskoj figuri, a u modu se vraća na velika vrata (FOTO)

Pencil suknja bila je apsolutni protagonist u kolekciji modne kuće Saint Laurent za novu sezonu jesen/zima.

  • Žena

  • 18. Mar. 2023  

  • 0

Pencil suknja, klasični evergreen s privlačnošću pedesetih koja je prešla historiju mode, vraća se ove godine obnovljena na najvažnije modne piste. 

Ne čudi da je pencil suknja novi predmet žudnje, ali s nekim promjenama u odnosu na prošlost. Danas je midi ili maksi dužine, od vune ili kože – ne od tradicionalnog pamuka ili likre – s patentnim zatvaračem na prednjoj strani a ne sa strane, a prorez ako ima je sprijeda.

Pencil suknja bila je apsolutni protagonist u kolekciji modne kuće Saint Laurent za novu sezonu jesen/zima. u sivoj prugastoj vuni, nošena uz crne salonke s potpeticama, predimenzioniranim blejzerima i satenskim topovima, s jedne strane podsjećala je na uredske kodove 80-ih, s druge strane gledao je na rigoroznu i formalnu eleganciju koja nadilazi modu i razdoblja.

alt

Vaccarello se zabavljao mijenjajući svečani dress code, kombinirajući pencil suknju s predimenzioniranom kožnom jaknom, za buntovan i provokativan izgled.

Prada nudi pencil suknju u sofisticiranoj varijanti, dugu i bijelu, s kristalima i prozirnim folijama, ukrašenu 3D cvjetovima od tkanine i u kombinaciji s jednostavnim puloverima s okruglim izrezom ili midi suknju u reljefnom kožnom kompletu.

Prada FW23

Prada (Foto: Profimedia) 

U Bottega Veneti pencil suknje su od glatke i neprozirne kože s kopčama, s vintage efektom ili u luksuznoj verziji krokodil printa - svestran i ne previše tradicionalan stil, savršen za ured, za večer, ili za formalni događaj.

Bottega Veneta SS23

Bottega Veneta  (Foto: Profimedia) 

Miu Miu, nakon prošlosezonske kultne minice, na modnu pistu poslao je pencil suknje do koljena od vune u obliku riblje kosti, u kombinaciji s damskim setovima i cipelama s otvorenim prstima u duhu 50-ih. Niski struk suknji ovaj put ne ostavlja vidljivo donje rublje, već pokazuje pojas prozirnih najlonki, piše Tportal.hr. 

Miu Miu FW23

Miu Miu FW23

Izvor: Profimedia / Autor: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...