EKSPLOZIJA U BELGIJI: Oštećen restoran koji je u vlasništvu biznismena iz Bosne i Hercegovine?

"Lokalne stanovnike iznenadila je jaka eksplozija oko 2.40 ujutro", kaže glasnogovornik policije Wouter Bruyns:

  • Hronika

  • 18. Mar. 2023  

  • 0

Snažna eksplozija prouzročila je značajnu štetu na fasadi snack bara Wok & Chicken Style na Jules Moretuslei u Wilrijku, u blizini Antwerpena u subotu rano ujutro.

Kako javljaju tamošnji mediji, riječ je o baru čiji je vlasnik bh. biznismen.

Na mjestu događaja su policijske službe i tamošnja Služba za razminiranje DOVO.

"Lokalne stanovnike iznenadila je jaka eksplozija oko 2.40 ujutro", kaže glasnogovornik policije Wouter Bruyns:

"Sumnjamo da su nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu. Ulazna vrata zgrade su oštećena, a oštećeno je i vozilo koje je bilo parkirano u blizini", rekao je Bruyns.

Na licu mjesta su DOVO, forenzičari, lokalna kriminalistička služba i federalna pravosudna policija koja obavlja uviđaj.

"Istražuju se kontekst i okolnosti", kaže Bruyns.

Ideja da se opet radi o napadu u okruženju droge je naravno najočitija. Srećom, niko nije povrijeđen.

Restoran koji se našao na meti navodno je u vlasništvu bosanskohercegovačkog biznismena iz Schildea, koji, kako pišu belgijski mediji, “nije nepoznanica policiji i pravosuđu”. Objavljen je i VIDEO s mjesta događaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...