OHR OSUDIO SRAMNI NAPAD U BANJOJ LUCI: "Vlasti RS trebaju voditi jednaku brigu..."

Ne stišavaju se reakcije na sramotni napad na aktiviste u centru Banje Luke.

  • Vijesti

  • 19. Mar. 2023  

  • 3

Jutros je stigla i prva reakcija iz OHR-a.

-OHR najstrožije osuđuje sinoćni napad na aktiviste i novinare u Banjaluci. Vlasti trebaju sprovesti brzu istragu i pred lice pravde privesti sve koji su odgovorni za nasilni napad. Vlasti RS trebaju voditi jednaku brigu o svim svojim građanima, poručili su na Twitteru iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

Podsjetimo, huligani su sinoć napali aktiviste “BH Povorke ponosa” u Banjalučkom naselju Obilićevo. Na društvenim mrežama šire se snimci ljudi obučenih u crno koji skandiraju protiv pripadnika LGBT populacije. Na Twitteru je objavljen snimak velikog broja huligana koji skandiraju Kraljevina Srbija pored transparenta na kojem je pisalo: “Banja Luka neće pedere”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...