NEOBIČNA SITUACIJA NA REFERENDUMU U BIJELJINI: Predsjednik biračkog odbora izborni materijal odnio kući da odmori

Interesantan je slučaj sa Biračkog mjesta 111 na kojem je predsjednik odbora nakon preuzimanja glasački materijal odnio kući. To je potvrdila predsjednica GIK-a.

  • Društvo

  • 19. Mar. 2023  

  • 0

Do 15:00 sati na referendumu u Bijeljini glasala su 37.282 birača, odnosno, 24.28%, saopštila je predsjednica Komisije za opoziv Dijana Savić Božić. Od 85 političkih subjekata, samo jedan bilježi prigovore na rad komisije.

“Moram istaći da od 85 političkih subjekata koji učestvuju u postupku opoziva ovoj komisiji prigovor uputio samo jedan politički subjekt. Jedini politički subjekt koji prigovara na rad ove komisije je SDS”, istakla je ona.

U Bijeljini od jutra traju polemike na relaciji SDS-GIK o položaju u kojem treba da stoje glasačke kabine. Dok su iz SDS tražili da birač leđima bude okrenut biračkom odboru, predsjednica GIK-a tvrdi da to nije predviđeno Izbornim zakonom Republike Srpske i Pravilnikom o sprovođenju opoziva.

“Ono što je predmet fotografisanja to su povrede izbornih prava koje ne možemo mješati sa članom 4. 10 gdje je isključivo regulisano kako glasačka kabina treba da izgleda”, kazala je nakon što je jutros sve demonstrirala na terenu praktično ulazeći u verbalni sukob sa članovima biračkog odbora koji je smjenjen i posmatračima SDS.

Prema tvrdnjama gradonačelnika Bijeljine SDS-ovog Ljubiše Petrovića njegovi politički protivnici predvođeni SNSD-om krenuli su u kupovinu glasova na terenu, a dokaze kojima potkrepljuje svoje tvrnje objavio je na Facebook profilu. Takav slučaj, kaže Savić Božić nije prijavljen GIK-u.

“Što se tiče kupovine glasova ona nije prijavljena nama. Mada, pravo da vam kažem ona i ne treba da bude prijavljena nama, to je krivično djelo”, istakla je apelujući na gradonačelnika da sve dokaze koje ima dostavi što prije Policijskoj upravi.

Interesantan je slučaj sa Biračkog mjesta 111 na kojem je predsjednik odbora nakon preuzimanja glasački materijal odnio kući. To je potvrdila predsjednica GIK-a.

“Imenovani je taj materijal odnio kako on kaže kući pa je dok je malo odmorio vratio se. Nisam sigurna baš u navode, ali svakako je sve to vrijeme materijal bio neobezbjeđen izvršena je primopredaja, Komisija je u punom sastavu preuzela taj materijal utvrdila da li šta nedostaje”, istakla je Savić Božić tvrdeći da je sačinjen i zapisnik te da je su o svemu informisani policija i tužilaštvo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...