NOVA KARIJERA: Bivša predsjednica Hrvatske ide u poduzetničke vode, evo čime će se baviti

Firma je osnovana sa sjedištem na adresi njezinog zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica.

  • Regija

  • 21. Mar. 2023  

  • 2

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović krenula je u poduzetničke vode te je krajem prošle godine u Zagrebu registrirala firmu pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorica.

Firma je osnovana sa sjedištem na adresi njezinog zagrebačkog stana u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica.

Firma je osnovana u novembru 2022. i to za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promociju, poduku u govornoj komunikaciji...

Firma ima temeljni kapital u visini od 2.654 eura. Jutarnji list je pokušao od Kolinde Grabar Kitarović doznati čime se konkretno planira baviti preko tog trgovačkog društva, ali nije bila raspoložena za komentar. 

Njezin posljednji navodni angažman direktorice u kompaniji u Engleskoj zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem nedavno je privukao medijsku pažnju jer dvojac nije ni znao da su ih vlasnici kompanije registrirali kao direktore jer su prvo trebali imati tek savjetničku ulogu.

Uglavnom očito se Grabar Kitarović ne planira vratiti u političke vode, nego želi graditi vlastitu kompaniju. Sličnim putem krenuli su i drugi bivši političari, npr. Zoran Milanović je također nakon premijerske funkcije osnovao firmu isto je učinio svojedobno i Ivo Sanader, podsjecaća Jutarnji.

 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...