SLAVEN RAGUŽ, PREDSJEDNIK HRS-a : „Ovo je defintivni kraj dinastije Izetbegović…“

Stoga, mislim da je strateški loš potez bio podrška Refiku Lendi za potpredsjednika FBiH. Smatram da se to moglo strateški puno bolje uraditi, kazao je Raguž.

  • Mini market

  • 22. Mar. 2023  22. Mar. 2023

  • 10

Stranka demokratske akcije ne miri se s gubitkom vlasti u Federaciji BiH. Stavljanje Osmana Mehmedagića Osmice na američku crnu listu smatraju pritiskom koji ima za cilj pokušaj da se SDA na silu izbaci iz vlasti, jedan je od zaključaka glavnog odbora ove stranke.

Crne dane za SDA najavljuje lider HRS-a Slaven Raguž.

„Na svaki mogući način, vodstvo SDA okruženo oko Bakira Izetbegovića pokušava spasiti što se spasiti može“, kazao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž za RTV HB, neslužbeno glasilo Čovićevog HDZ-a.

Raguž je govorio o sankcijama Mehmedagiću ali i o skandalu sa diplomom Sebije Izetbegović, te tvrdi kako je ovo definitivni kraj dinastije Izetbegović, na čelu bošnjačkog političkog vodstva.

-Najgori mogući scenarij je da reagira Christian Schmidt na način da nametne dugoročna rješenje koja će dovesti do toga da se imenovanje Vlade Federacije donosi odlukom većine u parlamentu, što je za nas Hrvate pogubno. Stoga, mislim da je strateški loš potez bio podrška Refiku Lendi za potpredsjednika FBiH. Smatram da se to moglo strateški puno bolje uraditi, kazao je Raguž.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...