Mini market
KECMANOVIĆ UVJEREN: "Glasanje u UN će prelomiti islamske zemlje"
Prije 10 min0
Malo je šta slađe od pečenog krompira.
Gastro
22. Mar. 2023 22. Mar. 2023
0
Još kad ga napunite mozzarellom i suhim mesom i “okitite” majčinom dušicom, ostaje vam samo da kroz prozorčić gledate kako se sir slijeva niz krompir i nestrpljivo iščekujete da rerna otkuca posljednju minutu.
Ovo slasno jelo, zapečeni punjeni krompir, može poslužiti kao samostalan obrok ili prilog.
Sastojci za punjeni krompir:
3 veća krompira
100 g suhog mesa
3 komada mozzarelle
3 šake ribane mozzarelle
majčina dušica
so
biber
maslinovo ulje
Priprema:
1. Krompir u kori izbockajte, stavite u posudu za kuhanje i prelijte vodom.
2. Posudu zatvorite prozirnom folijom i kuhajte u mikrovalnoj pećnici na najjačoj temperaturi 15 minuta.
3. Kuhani krompir prebacite u posudu za pečenje.
4. Prepolovite ga na pola, napravite još par rezova i krenite s punjenjem.
5. Prvo sve začinite solju i biberom, zatim redom u svaki krompir stavite komad mozzarelle, komadić tanko rezanog suhog mesa i na kraju zatvorite šakom ribane mozzarelle ili nekog drugog sira koji volite, a koji se dobro topi.
6. Preko svakog krompira stavite svježu majčinu dušicu i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Onda još 5 minuta na roštilju da se dobro zapeče. Punjeni krompir servirajte odmah.
Prijatno!:)
Mini market
KECMANOVIĆ UVJEREN: "Glasanje u UN će prelomiti islamske zemlje"
Prije 10 min0
Evropa
"VLADI VAŽNIJA TRAVA OD PALESTINACA": Berlinska policija uklanja šatore aktivistima ispred njemačkog parlamenta
Prije 12 min0
Sport
TRAGEDIJA U AMERICI: Preminuo bivši poznati sportista, imao je samo 28 godina
Prije 19 min0
Regija
GRBIN NAKON PRESSA ANDREJA PLENKOVIĆA: "Ljudski sam zabrinut za njegovo duševno zdravlje"
Prije 25 min0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 11h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.