VRISAK SE PROLOMIO U SARAJEVU: Spektakularan nastup Brucea Dickinsona i Zagrebačke filharmonije, uz obećanje na kraju... (VIDEO)

Glavni grad BiH našao se na listi planiranih nastupa i gradova u sklopu turneje “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra”, posvećene muzici osnivača legendarne grupe Deep Purple i britanskog klavijaturiste i kompozitora Jon Lorda.

  • Kultura

  • 23. Mar. 2023  23. Mar. 2023

  • 0

Nakon 29 godina, frontmen kultnog britanskog heavy metal sastava Iron Maiden, Bruce Dickinson, ponovno je stao pred sarajevsku publiku i uz orkestralnu pratnju, izveo pjesme za sve ljubitelje klasične muzike i rocka.

Uz gromoglasni aplauz i ovacije, svjetski poznati muzičar Bruce Dickinson stao je pred publiku u prepunoj sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” i uz riječi “Scream for me Sarajevo” pozdravio sve prisutne, predstavio izvođače te najavio koncert iz dva dijela.

U prvom je dijelu publika uživala u laganim melodijama klasične muzike orkestra pomiješanim s žestokim rock elementima, nakon čega je na pozornicu izašla zvijezda večeri – Bruce Dickinson.

Grupa muzičara predvođena Dickinsonom, uz Zagrebačku filharmoniju, besprijekorno je izvela najveće hitove Deep Purplea, dijelova “Sarabande” (drugog Lordovog solo albuma) te orkestralne premijere hitova iz solo karijere Brucea Dickinsona “Jerusalem” i “Tears Of The Dragon”.

Glavni grad BiH našao se na listi planiranih nastupa i gradova u sklopu turneje “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra”, posvećene muzici osnivača legendarne grupe Deep Purple i britanskog klavijaturiste i kompozitora Jon Lorda.

Dickinson na koncertu nije zaboravio ni svoj nastup u ratnom Sarajevu prije 29 godina, kada je s malom odvažnom ekipom ušao u opkoljeni grad. Slavni muzičar u jednom trenutku je kazao: "Dobro je da ne pucaju po nama"!

Bruce Dickinson je nakon dva i pol sata sjajne svirke i povratka na bis uz jedan od najvećih hitova Deep Purplea, Smoke on the Water, Sarajlijama obećao da će se ponovo vratiti.

Ljudski.ba donosi dio atmosfere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...