DŽABA JE IVICA DAČIĆ PJEVAO POD ŠATOROM; PACOLLI TVRDI: "Ova država donijela je odluku da prizna pasoše Kosova"

Kako kaže, to je istorijski trenutak

  • Regija

  • 23. Mar. 2023  23. Mar. 2023

  • 1

"Kenija je odlučila da prizna kosovske pasoše i ozvaniči početak saradnje sa Republikom Kosovo u svim oblastima od zajedničkog interesa", izjavio je lider Alijanse za novo Kosovo (AKR) Behgjet Pacolli.

"Danas sam posjetio predsednika Republike Kenije, mog prijatelja Williama Rutoa, u Najrobiju da mu se zahvalim na prijateljstvu tokom godina", napisao je Pacolli na Facebooku.

Prema njegovim riječima, Ruto ga je tokom sastanka obavijestio da je donio odluku kojom je Republika Kenija ozvaničila početak saradnje sa Republikom Kosovo u svim oblastima od zajedničkog interesa. Priznavanje pasoša je prvi korak konkretizacije", ocijenio je Pacolli i dodao da je to, kako je utvrdio, historijski trenutak za diplomatske odnose Kosova sa Kenijom.

Pacolli je na Facebooku objavio i pismo koje mu je poslao predsjednik Kenije. Kenija je krajem januara potvrdila svoj stav da neće priznati nezavisnost Kosova. U dopisu koji je stigao u Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, kao odgovor na čestitiku povodom Dana nezavisnosti Kenije, stoji da ta zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da ostaje posvećena principima međunarodnog prava.

"Kenija ostaje posvećena principima suvereniteta i teritorijalnog integriteta vaše zemlje i podržava mirno rješenje u skladu sa međunarodnim pravom i zato ostajemo na istoj poziciji kada je riječ o Kosovu", navodi se u dopisu upućenom ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...