UKRAJINSKA VOJSKA TVRDI: "Rusi su napustili strateški važan grad"

Na ovom delu fronta česti su artiljerijski dueli između zaraćenih strana

  • Evropa

  • 23. Mar. 2023  

  • 0

Ruske snage napustile su grad Nova Kahovka u južnoj oblasti Herson, saopćio je danas Generalštab ukrajinske vojske, ali je ruski zvaničnik, guverner regiona Herson Vladimir Saldo negirao je da su trupe napustile grad.

"Od 22. marta 2023. godine sve jedinice okupatorske vojske koje su bile raspoređene u gradu Nova Kahovka u regionu Herson, napustili su grad", stoji u večernjem izvještaju Generalštaba u kome su navedeni uslovi na prvim linijama fronta, prenio je Reuters.

Saldo je negirao izvještaj.

"Sva ruska vojna lica u Novoj Kahovki, kao i na drugim lokacijama na lijevoj (istočnoj) obali Dnjepra ostaju na svom mjestu", napisao je Saldo na Telegramu.

Ruske snage prebačene na istočnu obalu Dnjepra prošlog novembra nakon napuštanja položaja na zapadnoj obali uoči kontraofanzive ukrajinskih trupa, navela je agencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...