PONOŠ OTKRIO PLAN: „Mora se okončati vladavina Aleksandra Vučića, da se to dogodi on bi izvršio harakiri…“

Prema njegovom mišljenu, evropska budućnost Srbije i Vučić na vlasti nisu spojivi.

  • Regija

  • 24. Mar. 2023  

  • 1

-Mora da se okonča period vladanja Aleksandra Vučića koji je stigao do završne faze – neki su se obogatili, a neki su dobili sendvič, mnogo je nezadovoljnih ljudi i među njihovim glasačima i mnogima je sve jasno i traže priliku da glasaju za nešto drugo što garantuje bolji život, izjavio je lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš.

-Neće stvari u Srbiji da promijene ni EU birokratija ni američka administracija, već je na nama da probamo da na sljedećim izborima pobijedimo. Ovaj režim ne zna da se nosi sa neuspjehom na izborima. Kad bismo pobijedili samo u Pančevu, on bi izvršio harakiri, istakao je Ponoš na tribini opozicije u Pančevu.

Prema njegovom mišljenu, evropska budućnost Srbije i Vučić na vlasti nisu spojivi.

-Ja mislim da ne možeš da budeš za Evropu ako si za Vučića, ali ne možeš da budeš ni za Srbiju ako si za Vučića, kazao je Ponoš.

Prema njegovom mišljenju, sve što je rađeno prethodnih 10 godina nije vodilo Srbiju ka EU, a sada je taj put dodatno uslovljen ispunjenjem obaveza iz Vučićevog „Ohridskog sporazuma“.

Do sad smo imali poglavlje 35 na kraju puta, a sada nas ono čeka na svakom ćošku. Vučić je za njegovu publiku predstavio da nema potpisa i pečata i na taj način on kao nije kriv ni za šta, kazao je Ponoš i istakao da je Vučićev odlazak sa vlasti ključ za napredak Srbije na putu ka EU.

Na pitanje šta treba uraditi da dođe do promjena u Srbiji, Ponoš je odgovorio da je potrebna saradnja opozicije u raznim formatima koji su mogući.

Mi nemamo potpuno podudarne stavove, ali te finese nisu prepreka da se borimo da zemlja koja ima ovakav potencijal bude normalna, naveo je on i dodao da je “jedini lijek je da što prije okončaju vladavinu ovog režima“.

-U ovom trenutku je nemoguće da to neko uradi sam, jer ovdje nisu regularni uslovi, zaključio je Ponoš.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...