NERMIN NIKŠIĆ I DALJE TVRDI DA JE ČETIRI GODINE BIO U ARMIJI RBiH: "Zbog ovih lažova smo tražili objavu..."

(...) Jedinstvenog registra boraca.

  • Politika

  • 25. Mar. 2023  25. Mar. 2023

  • 21

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, ponovio je da je četiri godine bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedinstveni registar boraca Federalnog ministarstva za boračka pitanja ipak govori drugačije.

"Ko me od njih može optužiti da sam izdajnik. Senade, ja sam četiri godine bio pripadnik Armije Bosne i Hercegovine. Demobilisan kao kapetan Armije Bosne i Hercegovine", kazao je Nikšić Face TV-u.

Istu tvrdnju, na istoj televiziji, Nikšić je izrekao iu januaru ove godine, također dokazujući vrijeme svog patriotizma. Puni angažman u Armiji RBiH, prema tadašnjim Nikšićevim tvrdnjama imao je i Zukan Helez, aktuelni ministar odbrane iz SDP-a.

“Zbog ovih lažova tražili smo objavu Jedinstvenog registra boraca”, bio je tada komentar Hamze Krkalića, predstavnika Udruženja Kamp boraca, prenosi Faktor.

U Registru se može vidjeti da Nikšić ima 739 dana provedenih u Armiji RBiH, odnosno dvije godine.

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...