ELZINA PIRIĆ SE OGLASILA: "PDA oštro osuđuje gnusan napad na bračni par Memišević"

"Sigurnost trebaju da obezbijede oni koji su dobili povjerenje građana i oni su dužni su da se stave u njihovu zaštitu", naveli su iz PDA

  • Politika

  • 25. Mar. 2023  

  • 3

Pokret demokratske akcije (PDA) oštro osuđuje gnusan napad na bračni par Ajšu i Fadila Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada.

"Temeljna stvar demokratskog društva su sloboda i sigurnost. A sigurnost trebaju da obezbijede oni koji su dobili povjerenje građana i oni su dužni su da se stave u njihovu zaštitu ma na kom dijelu Bosne i Hercegovine živjeli", naveli su u saopćenju.

Dodaju da nijedna osoba u našoj državi ne smije da osjeća strah ili nepovjerenje u nekoga ili nešto niti da se osjeća ugroženo u svojim domovima i lokalnim zajednicama.

"Ne smijemo dozvoliti da se ponovo borimo za vrijednosti kao što su sloboda od straha.

Pokret demokratske akcije poziva nadležne institucije da u cilju očuvanja multietničkog društva ispitaju ovaj nečovječni čin i sankcionišu sve učesnike ovog nemilog događaja", zaključuju iz PDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...